Fredagen i bilder

  2009-04-25 @ 19:11:52

Becky flåsar som en...hund..(?!)


Becky på bushumör.


Inte leka med elden...!


Random bild med en grå leksakshäst som vi hade ganska kul med.


Utsikt.


Henkipenki ^^


Henke leker med elden. Aja baja!


Sexiga Henkelina vill bli transa och kollar i modetidningar.


Vår egen lilla bög-Henke, sminkad och klar! (Visst blev han söt?!)


Henke och Saga (Typ världens gulligaste bild?!?!?!)


Henke och Häxan ("Haha, dumma hund - du har ingen aning om att det är du som är middagen ikväll", tänker Henke och flinar.)


Henke och Becky


En kelig och mysig ponny, Loverboy!


en sötnosig ponny i hagen.


Loverboy's framdel och Julie's bakdel.


En seg häst.


Ponnyn posar för mig, en riktig linslus!


Sara försöker gömma sig - men kommer minsann inte undan! Muahaha!

Wilma i parken

  2009-04-23 @ 21:01:05
Här kommer några bilder på Wilma, som jag tog medan jag satt och gungade i lekparken. Det var urhärligt väder!

Wilma kullade förresten mig när vi lekte. Hon tyckte om att leka "under hökens alla vingar" :P


"Aah, härligt med sol!" säger Wilma och slickar mustaschen.


Wilma hittar en intressant doft i gruset.


"Yes! Jag slipper kopplet!" tänker Wilma och springer fram till Felix.


"Äsch", tänker hon sen och vänder tillbaka mot mig.


Lilla Wilma.


Wilma är en glad tjej!


Gulliga lilla Wilma, med grönt i håret!

090523

  2009-04-23 @ 17:09:31

Dagens Bild: Majja, som börjar bli tjock om magen! Förhoppningsvis har hon en massa valpisar däri.


 Dagens klockslag: Inget.
 Dagens kärlek: Gooodisss!! :D
 Dagens TV-program: House! Gick igår iofs... Eller var det förrgår?
 Dagens musik: Har "Karma Chameleon" på hjärnan...
 Dagens koppar kaffe: 1... Men igår fick jag 3 :D



Suck. Idag vaknade jag sent, förstås. När det gått så bra hela veckan...

Igår var jag på BUP och fortsatte med  mitt WISC-test. WISC står förresten för "Wechler's Intelligence Scale for Children". Intressant.

Vi hann nästan göra klart testet, men när det bara var två uppgifter kvar (varav den ena grejen var aritmetik) bestämde vi oss för att avsluta och fortsätta en annan gång. Matte är ine något jag orkar med egentligen nånsin, men särskilt inte när jag har dygnat - då e jag helt borta.

Jag var tvungen att dygna för att hinna med BUP-tiden som var halv elva, men jourmamman (l0l va töntigt det låter xD) tycker inte om när jag dygnar.... Konstigt. Jag älskar det.

Allt hade gått såå bra. Tills jag somnade. På eftermiddagen. Typiskt.

I alla fall, idag vaknade jag sent. Vet inte när exakt, runt 12-13 tror jag. Har inte ätit frukost, för snart blir det middag... Men jag har ätit lite godis :P

I morgon ska jag vara med två underbara polare, vi ska ha pyjamas-party :D Vi ska spela spel, göra tacos och titta på film och sånt, ska bli skitnice :)

Sen på lördag ska vi tre nog åka och shoppa. Jag har ett oanvänt presentkort på HM (500 kr) som jag är sugen på att använda... :P

Har även en ny visningsbild på msn. Jag tycker det e skitkul att man kan "spela in" bilder som rör sig på nya msn :P



090421

  2009-04-21 @ 18:29:43

Dagens bild: Grönhåriga Wilma ligger och vilar, och Lotta vill bli kliad på magen.


 Dagens klockslag: Inget
 Dagens kärlek: Hmm...datorn...?
 Dagens TV-program: Inget
 Dagens musik: Ingen
 Dagens koppar kaffe: En

Här sitter jag nu och tråkar framför datorn. Vaknade ganska sent idag, har inte gjort något kul heller direkt. Varit inne på mitt rum hela dagen. Inte så jätteroligt, faktiskt.

Har precis ätit middag också. Våfflor. Inte så gott direkt. Tycker inte jag i alla fall. Så jag tog bara en.

Den där våfflan är förresten det enda jag ätit idag. Bidde ingen frukost, eftersom jag vaknade vid lunchtid. Ingen brunch eller lunch blev det heller, det slapp jag. Ett glas vatten att svälja medicinerna med, det räcker för mig. Men... Kanske är det just på grund av att jag inte ätit idag som jag känner mig så håglös och hopplös och deprimerad idag? Det kan det faktiskt mycket väl vara... Aja. Så kan det vara ibland, I guess.

Ny design!

  2009-04-21 @ 16:42:06
Det märks kanske, jag har en ny design! Blått och grönt blev huvudfärgerna denna gång, mycket "pixlat" också - känns lite smått 80-tal ;P

Mycket animeringar också, hoppas det inte känns för rörigt... Jag är ganska nöjd faktiskt. Känns nytt och fräscht, passar lagom till den nya årstid vi träder in i.

Tror jag vill göra hela "mittsektionen", alltså själva det som meny och inlägg finns på, lite bredare... Så tråkigt när bilderna sticker utanför... Aja, vi får se om jag tar tag i det nån gång.

Flikarna längst upp är borta btw, pallade inte med dom.

090420

  2009-04-20 @ 18:05:45
 Dagens klockslag: 14.30 - skulle vara på BUP, 19.30 - ska rida tror jag
 Dagens kärlek: Lidl's "jordnötsrutor"; smakar som Snickers!
 Dagens TV-program: Mannen som talar med hundar - Cesar Millan e ju grymmast!
 Dagens musik:  En jobbig låt som lille Rikard spelar hela tiden har etsat sig fast i min hjärna...
 Dagens koppar kaffe: 1, än så länge. Blir väl kaffe till tårtan sen vad det lider.

Den senaste veckan har jag, tro det eller ej, faktiskt vaknat och gått upp tidigt på morgonen och somnat på kvällen, sovit på natten och vaknat igen på morgonen...! Helt otroligt. Känns väldigt bra, så härligt att kunna utnyttja dagarna och hinna njuta av det underbara väder vi har fått!

Idag gick jag upp vid....hmm...kan det ha varit någon gång mellan 8.00 och 10.00? I alla fall, jag var inställd på att få fortsätta på det jobbiga WIISC-testet på BUP (som jag för övrigt redan har gjort en gång), men några timmar innan det planerade mötet ringde pappa och berättade att det hade blivit inställt. Min psykolog var inte där, tydligen. Nåväl, vi får väl se om hon är där på onsdag 10.30, då jag har en tid till hos henne.

Förresten, idag fyller ju Nicole år! 16 blir hon, och ska väl snart börja övningsköra. Läskigt. Man undrar hur det ska gå... 

Majja börjar bli riktigt stor om magen, och hela 39 dagar har gått sedan den första parningen med Theo! Inte så himla långt kvar nu tills det (förhoppningsvis) föds små cockerpoo-valpar! Jag undrar just hur många det blir... Hmm... Spännande...!

Just det, jag har under dagen roat mig med det superhärliga (och löjligt simpla) animeringsprogrammet UnFREEz 2.1, där man enkelt gör snygga och roliga .gif-bilder; alltså bilder som rör sig! Jag har inte orkat ge mig på något avancerat, mest lekt lite med att få lite olika bilder att skifta i regnbågens färger. Kanske har du lust att se...?

Edit: OBS! De större bilderna ser tyvärr inte ut att funka här på bloggen.












Fullspäckad dag - sömn är överskattat!

  2009-04-11 @ 19:29:02
Idag, påskafton år 2009, har varit en härligt fullspäckad dag. I det liv jag för tillfället lever ryms inte många såna dagar - jag sover ju mest bort dygn efter dygn - så jag måste säga att det kändes riktigt härligt. Som om jag faktiskt hade ett liv, bara för en dag.

Igår, långfredag, insåg jag att det korta lilla påsklovet  som jag spenderar hemma hos pappa snart är över, och jag ville verkligen inte sova bort den lilla tid jag får tillbringa hos min familj, så jag bestämde mig för att jag följande morgon (idag alltså, eller i morse då) skulle gå upp tidigt och se till att dagen blev använd till något roligt.

Jag satt uppe länge och löste korsord, en syssla som jag finner riktigt trevlig och nyttig, och insåg snart att det började bli för sent för mig att lägga mig och sova - gjorde jag det skulle jag omöjligen vakna på morgonkvisten, eller ens på förmiddagen; någon gång på eftermiddan eller kanske till och med kvällen vore rimligare - och då är det givetvis alldeles för sent att åka och göra någonting.
Så, vad göra?

Jo, jag beslöt mig för att dygna - stanna uppe hela natten och följande dag, alltså.
Det låter besynnerligt, men det är en ganska vanlig företeelse i min familj - är man vaken för länge så får man lov att dygna, i alla fall om man har en tidig läkartid eller annat att göra följande dag som man om man gick och la sig skulle försova sig till.

När jag dygnar så brukar jag vid två-tretiden lägga mig i sängen och läsa. Det kan vara vad som helst - hundtidningar, veckomagasin, faktaböcker - vad som än faller mig i smaken just den natten. Just i natt valde jag att läsa en bok om det svenska språket, en riktigt tjock och fullmatad bok som lärde mig ett och annat. När jag väl läst färdigt den märkte jag att klockan var runt sju, eller kanske till och med halvåtta, och då la jag undan min lilla hög av böcker och tidningar (som jag plockat ihop men inte hann läsa färdigt) och började göra mig psykiskt och fysiskt beredd att gå upp. Mellan fem och sju är det som allra svårast att hålla sig vaken, så det är då jag brukar gå upp och äta någonting. Inatt kände jag mig inte speciellt sugen på mat, och kände att jag ändå skulle klara av att dygna.

Jag låg och tittade på TV till klockan blev nio - då gick jag upp och gjorde kaffe till mig och pappa, och väckte honom förstås.

Efter en liten kaffestund så gick jag och tog en dusch, och så gjorde jag mig i ordning enligt kvinnlig praxis - ni vet, fixa håret, sminka sig, kläa sig osv. När jag var redo att visa mig bland folk, tog jag och pappa på oss ytterkläder (eller - jag tog på mig en jacka, pappa var utan) och satte oss i bilen.

Var nånstans var vi på väg? Ja du, det visste jag ärligt talat inte själv när jag satte mig i bilen. På vägen berättade pappa att han tänkte leta sig fram till Nationalmuseet, ett museum jag velat besöka en tid nu.

Vi ankom till museet och betalade inträde, och härligt nog var (är) det gratis för barn under 19.

Vi gick runt i alla rum och skådade en hel hoper vackra målningar, av bland andra Carl Larsson, Rembrandt, Rubens, Manet, Monet, Degas och många andra fantastiska konstnärer, och en hel del mindre fantastiska - inga namn nämnda - med tråkiga motiv och dålig teknik.

Det var ett lyckat besök tycker jag, och ser redan nu fram emot nästa museibesök - för mig är nämligen sommarlov lika med museum.

Hur som helst - vi fortsatte vidare till Elgiganten, och kollade in lite trevliga teknikprylar. Efter det bar det iväg mot Vällingby Centrum, och där traskade vi omkring resten av eftermiddan. Vi köpte en ny bok, lite (massa) godis och avslutade med ett McDonald's-besök, och så vände vi hemåt igen.

En minst sagt fullspäckad dag - varenda sekund utnyttjad till fullo - och tänk att det inte hade varit möjligt om jag bestämt mig för att få lite sömn. Jag är kanske inte som alla andra, men det är till min fördel - för visst vore det skönt ändå, att kunna slippa sova? Tänk, vad mycket man skulle hinna med... Jag skulle lätt kunna avstå från sömn en natt till, men det är kanske dumt... Efter dagens små äventyr är jag lite uttröttad och sådär härligt fysiskt småtrött, så jag tror och hoppas att jag får sova gott i natt.

Ska ändra designen förresten, är utled på den jag har nu... Visst, Saga är söt men nu räcker det! ^^

RSS 2.0